Ayurvedische Marma Therapie in Middelburg

Wat is marma?

Verspreid over ons lichaam zitten 107 onzichtbare, zeer gevoelige punten, marmapunten. Op die marmapunten komt onze levensenergie samen. Vergelijk ze met de acupunctuurpunten uit de Chinese geneeskunde. Ieder marmapunt heeft een verbinding met een bepaald orgaan of met een bepaalde lichaamsfunctie. Marma is een sanskriet term voor kwetsbaar, vitaal punt op het lichaam.

Waarom marmatherapie?

Door de zachte druk op bepaalde punten kan marmatherapie blokkades opheffen. Daardoor kan de levensenergie weer vrij stromen. Aangetaste organen en weefsels herstellen en functioneren na een behandeling weer hernieuwd.

Wanneer marmatherapie?

Marmatherapie is zowel preventief als genezend. In de marmapunten in ons lichaam hopen zich in de loop der jaren afvalstoffen op ten gevolge van stress. Wat begint met pijn en ongemak kan ontaarden in (chronische) ziektes. Een marmabehandeling versterkt de balans tussen je lichaam, geest en bewustzijn.

Wat gebeurt er bij marmatherapie?

Marmatherapie is onderdeel van de ayurveda. Een traditionele gezondheidswetenschap uit het oude Indië. Marmatherapie  is een oude techniek waarbij ik je marmapunten activeer waardoor je lichaamscellen tot op het diepste niveau worden gereinigd en vernieuwd. Je ligt gekleed op de tafel en ik geef met mijn vingers zachte druk op een aantal vaste punten. Het doet geen pijn en het is ook geen massage. De behandeling duurt anderhalf uur. Inclusief uitleg vooraf, rusten en een kopje kruidenthee na afloop.

Voor wie is marmatherapie?

Voor iedereen, zowel volwassenen als kinderen. Een marmabehandeling ontspant, ruimt emoties op en kalmeert de geest. Mensen met stress- en (zenuw)pijnklachten hebben baat bij marmatherapie. Het vergroot je bewustzijn, geeft je meer emotionele balans en fysieke stabiliteit.

Need to knows

Draag makkelijke, comfortabel zittende kleding. Bij voorkeur lage hals shirt/trui en geen sieraden of contactlenzen.

 >Ik wil alle praktische info lezen

Je hebt het meest profijt van de behandeling als je op de dagen voorafgaand en op de dag zelf geen koffie en alcohol nuttigt.

 >Ik wil alle tips lezen

Na de behandeling is het belangrijk dat je het die dag rustig aan doet, een lichte maaltijd nuttigt en meer water drinkt.

 >Ik wil alle tips lezen

Reacties

Meerdere keren heb ik op de tafel gelegen. Elke behandeling is een bijzondere

ervaring. Persoonlijk kom ik tijdens de behandeling in totale ontspanning, wat

mij zelden gebeurd. Na de behandeling ervaar ik meer energie en is mijn hoofd

tot rust gekomen. Dus zeker ook een aanrader voor de man…! Suzanne ga zo

door! Chris

>Ik wil alle reacties lezen</p

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.