Mindfulness

“Zijn terwijl je doet”

BusYness & Spiritualiteit is door de VVM (Vereniging Voor Mindfulness) erkend als Mindfulness Professional.

Steeds meer mensen en organisaties zijn geïnteresseerd in meditatie. Door meditatie ben je beter opgewassen tegen de uitdagingen van het leven. Je krijgt veel meer vat op je gezondheid en gedrag.

Het grote voordeel van meditatie is de bruikbaarheid. Je hebt het altijd en overal bij je en het is vrij eenvoudig aan te leren.

Er worden meer dan 1000 onderzoeken per jaar gedaan naar de effecten van (mindfulness)meditatie. Wat blijkt; meditatie heeft verregaande effecten op de geest, de persoonlijkheid, het gevoelsleven en de spirituele ontwikkeling van de mens.

Deze veranderingen zijn o.a. terug te vinden in onze hersenen, centraal zenuwstelsel en in ons lichaam.

Mindfulness Based Emotional Intelligence (MBE) is een variant op Mindfulness en is binnen het bedrijf Google ontwikkeld in samenwerking met Stanford University. Het is een combinatie tussen positieve psychologie, Mindfulness, emotionele intelligentie en hersenonderzoek.

De cursus beslaat 5 bijeenkomsten en een terugkomavond:

1. Zelfbewustzijn: Helderheid over drijfveren en prioriteiten en herkennen  eigen emoties en hoe ze ons beïnvloeden.
2. Zelfmanagement: Het managen van je gemoedstoestand (stress, emoties), pro-actief handelen ipv re-actief en meer focus
3. Motivatie: Passie, autonomie, optimisme, veerkracht, doorzettingsvermogen, uitdagingen aangaan en mindset (grow en fixed).
4. Empathie: Verbinding, waarom is het belangrijk? De kracht van empathie, empathie kun je leren & empathisch communiceren
5. Sociale vaardigheden: Compassie, zelf-compassie, 3 niveau’s van communicatie, irritaties en conflicten.

De training is op maandagavond 7 oktober, 21 oktober, 4 november en 18 november van 19.30 tot 21.30u, de terugkomavond is op maandagavond 20 januari 2020. Kosten voor de training: 275 euro (exclusief BTW, inclusief boekje ‘start nu met mediteren’, thee en wat lekkers, ondersteuning tussentijds). Locatie: Frans Duwaerstraat 3 in Middelburg.

Need to knows

Meditatie op humorvolle en tegelijkertijd diepgaande wijze.

 >Ik wil alle info lezen

Mindfulness direct verbinden aan het dagelijks werk en leven..

 >Ik wil alle tips lezen

Het leven intenser ervaren, jouw kracht en concentratie verhogen

 >Ik wil alle pluspunten lezen

Reacties

Mindfull of mindful? Ik volgde de workshop Mindfulness Based Emotional Intelligence bij BusYness & Spiritualiteit. Door haar duidelijke uitleg, enthousiasme, eerlijkheid en positiviteit neemt Suzanne iedereen goed mee de oefeningen in, wat voor mij resulteerde in een goede beleving van Mind full naar Mindful! Dank je wel voor de fijne ontspannen avond!

>Ik wil alle reacties lezen

Heb ik je interesse gewekt?

Ja ik wil graag een offerte of gesprek

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.